Monumentaal eenklaviersorgel uit 1776 (13 stemmen)

Mail adverteerder

Omschrijving

Monumentaal pijporgel gebouwd in 1775 door Gebr. de Rijckere oorspronkelijk voor de hervormde kerk te Axel. Sinds 1924 staat het orgel in Beek (L). Vanwege voorgenomen kerksluiting in 2024 wordt het instrument ter verkoop aangeboden.

Dispositie

  • Manuaal: Bourdon 8′, Prestant 4′, Flûte 4′, Nasard 3′, Doublette 2′, Tierce 1 3/5′, Sesquialter II sterk (gedeeld), Fourniture III sterk, Cymbale II sterk, Cornet V sterk (discant), Trompette 8′ (gedeeld), Cromorne 8′ (discant), Clairon 4′ (bas).
  • Overige registers: Rossignol.
  • Speelhulpen: Tremblant Royal, Tremblant Doux.

Het laatste onderhoud heeft in 2012 plaats gevonden door Verschueren Orgelbouw.

Afmetingen

Hoogte ca 3,60m, breedte ca 2.40m en diepte ca 1,20m. Deze afmetingen zijn exclusief het blaasbalg gedeelte welke los van het orgel staat.

De klavieromvang van het orgel is van C t/m d3 dat zijn normaal 51 pijpen echter de CIS ontbreekt op het klavier en dus ook als pijp, dat was in die tijd gebruikelijk op deze orgels.(dus het zijn 50 pijpen per register) Het orgel is gestemd in middentoonstemming, d.w.z. reine tertsen en zwevende quinten.

Prijs: N.o.t.k.

Voor meer inhoudelijke informatie klik hier.

NB. De voorkeur gaat uit naar een herplaatsing in een monumentaal gebouw. Alvorens er tot overplaatsing zal worden overgegaan zal er door de burgerlijke gemeente een vergunning moeten worden afgegeven.

Aanvullende informatie

Mail adverteerder