Webinar Mogelijkheden ondersteuning Solidariteitskas

 

Omschrijving

Protestantse gemeenten die op zoek zijn naar een financiële impuls voor een plan voor of vernieuwing in hun gemeente, zijn bij dit webinar aan het goede adres.

Esmeralda Mandemaker-Dieleman en Erik Vink van de Commissie Steunverlening informeren kerkrentmeesters in dit webinar over de mogelijkheden die de Solidariteitskas biedt voor gemeenten die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Subsidies worden bijvoorbeeld onder voorwaarden verstrekt aan trajecten van herbezinning op de identiteit en koers van de gemeente onder begeleiding van een adviseur, vormen van samenwerking met andere gemeenten, projecten binnen de gemeente of als er eenvoudigweg te weinig middelen zijn om een verbouwing te realiseren. Doe mee aan dit webinar en bekijk of een project in jouw gemeente misschien in aanmerking komt voor subsidie uit de Solidariteitskas. Naast een kennismaking met de werkwijze, diverse voorbeelden en diverse mogelijkheden voor subsidieaanvragen kunnen deelnemers tijdens het webinar ook vragen stellen aan Esmeralda en Erik.

Een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is, stond te lezen in Kerkbeheer #2 van 2023.

Datum

Ma. 13 november 2023 van 19.30 – 21.00 uur

Trainers

Esmeralda Mandemaker-Dieleman en Erik Vink

Praktisch

Schrijf u in voor de webinar op maandag 13 november 19.30 – 21.00 uur

Deelnemers ontvangen daags voor aanvang van de webinar een deelnamelink op het opgegeven mailadres.

 

Over Esmeralda Mandemaker-Dieleman

Esmeralda Mandemaker-Dieleman is predikant van de Protestantse Gemeente Noordwijkerhout en De Zilk, en voorzitter van de Commissie Steunverlening van de Protestantse Kerk in Nederland. Erik Vink is beleidsondersteuner van o.a. de commissie Steunverlening. Een uitgebreid interview met Esmeralda vindt u hier.