Vanwege haar vijftigjarige jubileum reikte Actie Kerkbalans op woensdag 10 januari erepenningen uit aan vrijwilligers die zich inzetten om geld in te zamelen voor de kerk. Tijdens een persconferentie in Utrecht en een tour langs verschillende lokale kerken in Nederland, werden ruim twintig door hun eigen kerk voorgedragen vrijwilligers verrast met dit eerbetoon. Tijdens lokale startmomenten van Actie Kerkbalans deze en volgende week ontvangen nog ruim 550 vrijwilligers in heel het land de speciale erepenning.

Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, bestaat dit jaar vijftig jaar. En al vijftig jaar lang geldt: zonder vrijwilligers geen Actie Kerkbalans, geen kerkbijdragen die het bestaan van de kerk mogelijk maken.  Daarom zet Actie Kerkbalans tijdens dit jubileumjaar vooral vrijwilligers in het zonnetje.

Drie bijzondere kerkelijke vrijwilligers

Dat gebeurde op woensdag 10 januari tijdens het landelijke persmoment van Actie Kerkbalans in de Mattheüskerk in Utrecht. Drie erepenningen werden uitgereikt aan de heer Sosef, mevrouw Schenk en de heer Belder; bijzondere kerkelijke vrijwilligers die zich jarenlang onvermoeibaar sterk maken voor de kerk door zich regionaal én landelijk in te zetten voor Actie Kerkbalans. Meneer Ad Sosef: “Wat een mooie blijk van waardering is dit. Maar ik doe het graag hoor, het is mijn missiewerk. Bisdom Rotterdam kent zoveel parochies, ik ken ze allemaal! In deze periode ben ik geen avond thuis. Maar het is zo mooi om hieraan te werken. Ik zeg ook tegen iedereen: dat wat je nu doet, doe je echt voor de kerk van morgen en de volgende generaties. Prachtig!”

Lees hier meer informatie over de drie erevrijwilligers.

V.l.n.r.: de heer Sosef, de heer Belder & mevrouw Schenk

 

Geef vandaag voor de kerk van morgen

De persconferentie van woensdag 10 januari markeert de start van Actie Kerkbalans 2024. Van 13 tot 27 januari vragen kerken met deze actie hun leden om een financiële bijdrage voor de lokale kerk, met als slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Deelnemende kerken aan Actie Kerkbalans zijn de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk en de Evangelische Broedergemeente; met Actie Kerkbalans vragen zij leden gezamenlijk om een financiële bijdrage voor de eigen lokale kerk.

 

> Lees meer over het persmoment in het nieuwsbericht op de website van Actie Kerkbalans