Korte info:

Of u nu kerkrentmeester, econoom of financieel bestuurder van een religieuze instelling bent, u heeft de verantwoordelijkheid over het beheer van het religieus vermogen.

In een tijd waarin dat vermogen onder druk staat, ziet u zich voor meerdere uitdagingen geplaatst. Enerzijds heeft u dat vermogen nodig om uw opdracht uit te voeren. Anderzijds vraagt het kerkgebouw om onderhoud en zijn er andere voorzieningen waarmee u rekening moet houden.

De regulering schrijdt voort, ook in de wereld waarin spiritualiteit en religie een belangrijke rol spelen. Heeft u uw bestuursverantwoordelijkheid in kerkelijk verband voldoende schriftelijk vastgelegd? Is er een huishoudelijk reglement, treasury- of beleggingsstatuut? En hoe zijn de taken verdeeld, en wie heeft welke bevoegdheid? Voor u relevante vragen als u bijvoorbeeld aan de voorwaarden voor een ANBI-status wilt voldoen.

Wij kunnen u helpen bij deze vraagstukken.

Lees meer over ons in ‘Instituten en Charitas’

In het november-decembernummer 2019 van Kerkbeheer is een verkort artikel over ABN-AMRO MeesPierson Instituten & Charitas gepubliceerd. Hier vindt u het volledige artikel

Website en contact:

De website van ABN AMRO MeesPierson Verenigingen & Stichtingen

U kunt contact opnemen met:
Senne Joustra, relatiemanager
ABN AMRO MeesPierson Verenigingen & Stichtingen
Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam
tel: 06 10 33 03 51
mail: senne.joustra@nl.abnamro.com