Mechanisch pijporgel (5 stemmen) evt. bruikleen

Compact mechanisch pijporgel, geschikt als orgel voor middelgroot kerkgebouw of als huispijporgel
Mail adverteerder

Omschrijving

Von Beckerath is een naoorlogse orgelbouwer, van wie vooral in de omgeving van Hamburg veel fraaie instrumenten te vinden zijn. Het afgebeelde orgel werd in 1958 gebouwd voor een kerk in een Hamburgse buitenwijk; het is daarna in particulier bezit gekomen. Het is een compact instrument met een helder geluid dat ook een middelgrote kerk vult met een mooie ronde klank. Ook als echter alleen maar de fluitstemmen (of één ervan) wordt gebruikt verveelt de klank geen moment. De gedeelde registers geven het instrument veel mogelijkheden. Het pedaal is aangehangen. Mooie bijkomstigheid: het orgel behoudt erg goed zijn stemming.

Door het lage middendeel van de kas en de speeltafel aan de achterzijde is het ook goed bruikbaar als begeleidingsorgel voor een koor of een klein orkest.
Het instrument is klinkend te beluisteren en te bespelen.

Dispositie:

Gedackt 8’ (b/d)
Rohrflöte 4’ (b/d)
Prinzipal 2’ (b/d)
Quinte 1 1/3′ (b/d)
Scharf 3f (b/d)

Bouwer: Rudolf von Beckerath Orgelbau – Hamburg 1958
Tractuur: mechanisch
Manuaal: (C – f”’)
Aangehangen pedaal (C – f’)

Begin 2021 is het instrument gedeeltelijk gereviseerd door Rini Wimmenhove.

Langdurige bruikleen eventueel bespreekbaar.

Prijs: op aanvraag

De speeltafel meet 148 x 168 cm (vooraanzicht x zijkant incl. klavier);  de hoogte is niet opgemeten, maar die is uit de foto redelijk op te maken.

Aanvullende informatie

Meer informatie bij M. Kas, telefoon: 06-42053514 of reageer via het webformulier. Via dit formulier zijn ook meer foto’s en geluidsopname aan te vragen.

Mail adverteerder