Locatie Microsoft Teams
Tijdstip 15.30 - 16.30 uur
Datum 24/9/2024

Ga goed voorbereid van start, volg het inspiratiewebinar Actie Kerkbalans 2025

In het najaar start in veel gemeenten weer de voorbereiding voor de Actie Kerkbalans. Een goed moment om voor dit jaar uw Actie Kerkbalans meteen goed in de steigers te zetten. In de laatste week van september kunnen vrijwilligers van kerken die meedoen met Actie Kerkbalans, een verdiepende webinar volgen. De webinars geven waardevolle tips en adviezen om de Actie tot een succes te maken.

Fondsenwerving is een vak apart. Niet iedere kerk kan terugvallen op vrijwilligers die hierin thuis zijn. Daarom geeft de Raad voor de Plaatselijke Geldwerving een aantal verdiepende webinars, speciaal voor vrijwilligers die de jaarlijkse Actie Kerkbalans in hun kerk organiseren. De webinars vinden plaats in de laatste week van september (week 39). Belangstellenden uit de vier kerkgenootschappen die samen optrekken binnen Actie Kerkbalans – de Protestantse Kerk Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, de Oud-Katholieke Kerk en de Evangelische Broedergemeente – zijn van harte welkom.

In de webinars wordt aandacht besteed aan fondsenwerving, zoals het schrijven van een goede wervende oproep en bijvoorbeeld de kansen die social media biedt. Ook worden vrijwilligers op weg geholpen bij het op maat maken van de Actie Kerkbalans-materialen die zij via vanaf 1 oktober 2024 via de webshop kunnen bestellen. Met op maat gemaakte materialen zorgen kerken ervoor dat materialen herkenbaar zijn als uitingen van de eigen parochie of gemeente, maar toch in stijl zijn van Actie Kerkbalans. In de webinars komt verder het thema nalatenschappen voorbij, en de kansen die dit biedt voor kerken.

Het aantal deelnemers per webinar is gesteld op maximaal 60 deelnemers per keer. Dus meld u snel aan via de onderstaande link.

Zo hopen we voor een mooie inspirerende start van uw lokale campagne Actie Kerkbalans te zorgen. En wie weet verbetert u na deze webinars uw bestaande aanpak of ontdekt u nieuwe mogelijkheden voor uw actie.

De webinars worden verzorgd en geleid door het Campagneteam Actie Kerkbalans in samenwerking met communicatiebureau IDD.

 

> Klik hier om aan te melden

 

Komt deze datum en/of tijdstip u niet goed uit? Dit webinar vindt ook plaats op woensdag 25 september van 19.30 – 20.30 uur (klik hier voor meer informatie).

De webinars maken gebruik van het platform Microsoft Teams. U ontvangt na aanmelding de link voor uw deelname op het ingevulde e-mailadres.