Blijk van waardering

De VKB heeft verschillende onderscheidingen / insignes beschikbaar. Er zijn onderscheidingen die uitgereikt kunnen worden door het college van kerkrentmeesters en er zijn onderscheidingen die uitgereikt kunnen worden door de kerkenraad. De onderscheidingen kunnen worden uitgereikt als blijk van waardering bij een bijzondere gelegenheid, een afscheid of bij een jubileum aan mensen die werkzaam zijn (geweest) in een tot de Protestantse Kerk behorende gemeente.

Er zijn twee verschillende onderscheidingen

  • Voor mensen die werkzaamheden of taken vervullen (of vervulden) onder verantwoordelijkheid van een college van kerkrentmeesters is er het VKB insigne.
    Dit zijn bijvoorbeeld kerkrentmeesters, kosters en organisten.
  • Voor mensen die werkzaamheden of taken vervullen (of vervulden) onder verantwoordelijkheid van een kerkenraad is er het PKN insigne.
    Te denken is aan predikanten, kerkelijk werkers, ouderlingen, jeugdwerkers, etc.

Verschillende uitvoeringen

Van zowel de VKB-insignes als de PKN-insignes zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, te weten: brons, zilver, goud en goud met briljant. Voor heren insignes met knoopsluiting, voor dames insignes met brochesluiting.

Daarnaast is er vanaf september 2016 een vijfde onderscheidingsmogelijkheid verkrijgbaar, zowel voor de VKB als de PKN: een erepenning in standaard.

Criteria voor toekenning

De criteria voor toekenning van insignes, zowel in VKB- als in PKN-verband, zijn vanaf september 2016 als volgt:

Brons: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tot 20 jaar;
Zilver: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tussen 20 en 30 jaar, of eerder als men al een bronzen insigne heeft ontvangen;
Goud: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tussen 30 en 40 jaar, of eerder als men al een zilveren insigne heeft ontvangen;
Goud met briljant: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband v.a. 40 jaar, of eerder als men al een gouden insigne heeft ontvangen.

Daarnaast (of in plaats van) kan een erepenning in standaard worden uitgereikt, voor zowel de VKB als de PKN.

Bij elke onderscheiding wordt een gekalligrafeerde oorkonde meegeleverd.

VKB onderscheidingen

De VKB onderscheidingen en oorkonden zijn voorzien van het logo van VKB Kerkrentmeesters. Een aanvraag moet worden ingediend namens het college van kerkrentmeesters.

PKN onderscheidingen

De PKN insignes en oorkonden zijn voorzien van het logo van de Protestantse Kerk. Een aanvraag moet worden ingediend namens de plaatselijke kerkenraad.

Tarieven VKB en PKN onderscheidingen

 Heren  Dames
 Brons  € 129,00  € 139,00
 Zilver  € 139,00  € 149,00
 Goud  € 265,00  € 275,00
 Goud met briljant  € 295,00  € 305,00
 Erepenning in standaard  € 240,00  € 240,00

Prijzen zijn all-in, inclusief verzending, exclusief 21% btw.

 

Uitverkoop VKB-insignes met oud logo

VKB-insignes worden standaard geleverd met het nieuwe logo van VKB Kerkrentmeesters. Er is nog een aantal insignes beschikbaar met het oude logo. Deze kunnen tegen de volgende gereduceerde tarieven besteld worden. Indien u een insigne met oud logo wenst te bestellen kan dit worden aangevinkt op het aanvraagformulier. Levering gebeurt op basis van beschikbaarheid.

 Heren  Dames
 Brons  Uitverkocht  € 119,00
 Zilver  Uitverkocht  € 124,00
 Goud  Uitverkocht  € 249,00
 Goud met briljant  Uitverkocht  € 279,00
 Erepenning in standaard  € 205,00  € 205,00

Prijzen zijn all-in, inclusief verzending, exclusief 21% btw.

Aanvragen

Via deze website kunt u een onderscheiding aanvragen. U kunt het bestelformulier downloaden of digitaal invullen.

Digitaal:

PDF-bestanden:

Er dient rekening te worden gehouden met een levertijd van 4 weken nadat wij het aanvraagformulier in ons bezit hebben. Indien de uitreikingsdatum binnen 4 weken ligt, worden €25,00 spoedkosten berekend.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bureau, 078-6393666 of info@kerkrentmeester.nl.