Webinar: Veiligheid

 

Omschrijving

Een kerkrentmeester heeft de taak om te zorgen voor de veiligheid binnen de kerkgebouwen van de kerkelijke gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een RI&E en het organiseren van de BHV. Wettelijk zijn daarvoor ook regels die moeten worden nagekomen. Denk aan het hebben van een ontruimingsplan en het op orde hebben van de preventiemiddelen (zoals verbandmiddelen en blusmiddelen).

 

Na dit webinar…

  • weten deelnemers meer van wet- en regelgeving m.b.t. de veiligheid in kerkgebouwen;
  • zijn deelnemers op de hoogte van de verplichtingen en verantwoordelijkheden aangaande de veiligheid specifiek in kerkelijke gebouwen;
  • kunnen kerkrentmeesters aan de slag met zaken op het gebied van veiligheid die ze in de lokale gemeente nog niet op orde hebben.

 

Datums

Woensdag 10 april 2024 van 16.00 tot 17.15 uur (klik hier om aan te melden)

Dinsdag 16 april 2024 van 20.00 uur tot 21.15 uur (klik hier om aan te melden)

 

Trainers

 

Dirk Bok

Dirk is met zijn bedrijf DB Arbo Advies B.V. partner van VKB Kerkrentmeesters. Hij is gecertificeerd hoger veiligheidskundige en arbeidshygiƫnist. Dirk is goed op de hoogte van wat er op het gebied van veiligheid in kerken speelt. Hij presenteerde al eerder webinars op het gebied van veiligheid en arbozaken.

 

Hermen Geluk

Hermen Geluk is directeur van Van Rijn Brandbeveiliging, een bedrijf dat zich bezig houdt met brandpreventie (o.a. levering en onderhoud van brandblussers) en veiligheidsopleidingen. Van Rijn Brandbeveiliging was een van de eerste VKB partners.