Op 22 en 23 maart is in Expo Houten weer de Kerkenbeurs gehouden. Deze keer was VKB Kerkrentmeesters ook aanwezig met een stand. Veel belangstellenden wisten onze stand te vinden, waar ze terecht konden voor informatie en advies over beheerszaken in de kerk.

Natuurlijk konden we hen meteen laten kennis maken met onze vernieuwde huisstijl, met onze bestaande en nieuwe materialen, zoals ons magazine Kerkbeheer, het aanbod van onze VKB Academy, de VKB App met nu al meer dan 1500 leden, onze podcastserie Collectieve Wijsheid en ons VKB-partnernetwerk (veel van onze partners stonden zelf ook met een stand op de beurs). We ontvingen veel positieve reacties op onze (kleurrijke) aanwezigheid van zowel lokale kerkbeheerders als van onze VKB-partners.

Op vrijdagmorgen verzorgden Bart de Jong en Joost Schelling ook nog de workshop ‘Goud in handen!’ over de mogelijkheden die het kerkgebouw ons biedt. Deze workshop werd in samenwerking met de Domkerk van de Protestantse Gemeente Utrecht gegeven. Vanuit de benadering van Heart Edge (zie Kerkbeheer #5 2023) vertelde de diaconale werker van de Domkerk hoe zij juist voor diaconale zorg het gebouw benutten. Speciaal voor de workshop bundelden we recente en relevante artikelen van onze site en Kerkbeheer in een handzame brochure. En we lieten de aanwezigen met de mogelijkheden om te werken met Kerkblik, om zo actief de blik van buitenstaanders over het kerkgebouw uit te vragen. Al met al zien we terug op twee geslaagde beursdagen.

> Download de brochure ‘Goud in handen!’

> Download de vragenset ‘Kerkblik’