Waar hebben we het over?​

In 2022 is de VKB App gelanceerd. Hier blijf je op de hoogte van nieuws uit de vereniging, kun je terecht met je vragen bij collega-kerkrentmeesters en vind je inspiratie om met een nieuwe blik naar je werkveld te kijken. Inmiddels wordt de app al gebruikt door ruim 1400 kerkrentmeesters. Zo zijn kennis en ervaring altijd dichtbij en geeft de app nadrukkelijk invulling aan ons motto: ‘Samen sterk voor de kerk!’ Met andere woorden: de VKB-app is een onmisbaar instrument voor kerkrentmeesters. 

 

Belangrijke vragen om je als college te stellen

  • Hebben wij als kerkrentmeester de VKB App gedownload? 
  • Wijzen wij nieuw geïnstalleerde kerkrentmeester op de VKB App? 

 

Wat moet je als kerkrentmeester doen/weten?

De VKB App is eenvoudig te installeren via de website van de VKB. Na installatie registreer je je eenmalig en na verificatie van onze kant, heb je direct toegang. Je hebt op je telefoon geen andere programma’s, apps of WhatsApp nodig. De VKB App is een geheel eigen app en daardoor ook een beschermde omgeving. Sinds januari 2024 is de VKB App er ook als webversie en kun je dus ook via je computer of laptop gebruik maken van de app. 

Heb je een kerkrentmeesterlijke vraag en staat het antwoord niet in de kennisbank, stel je vraag dan in de VKB App, zodat kerkrentmeesters uit het hele land met je mee kunnen denken. 

Ben je trots op iets wat in jouw gemeente is gebeurd op kerkrentmeesterlijk gebied, deel het dan als goed voorbeeld ter inspiratie voor andere colleges. 

In de app zijn verschillende groepen te vinden, zodat je je kunt aanmelden voor de groepen met informatie die voor jou relevant is. Er zijn bijvoorbeeld groepen over duurzaamheid, geldwerving, onderhoud en begraafplaatsen. Ook zijn er regionale groepen in de app, waar je eenvoudig in contact komt met kerkrentmeesters in jouw regio. 

 

Meer weten?

  • In augustus 2023 verwelkomden wij de 1000e app-gebruiker. Een interessant interview met hem lees je hier.
  • Lees ook het Spiegelgesprek tussen app-gebruiker Hans van Vugt en app-beheerder Wilnanda Hukom in Kerkbeheer #6 van 2023 over hun ervaringen met de VKB App.
  • Doe jij dit ook? Een voorbeeld uit de praktijk van hoe samenwerking via de VKB App tot een mooie uitkomst kan leiden.

 

Hulp van VKB partners nodig?

Laatste update: 8 april 2024