Op deze pagina vindt u cursussen en webinars die worden aangeboden door andere partijen dan de VKB, maar die wel interessant zijn voor u als kerkrentmeester.

Demonstratiewebinar Donkey Mobile

Bent u benieuwd of een kerkapp iets kan zijn voor uw gemeente? Meld u dan vrijblijvend aan voor het webinar van Donkey Mobile! Elke eerste maandagavond van de maand vertelt Henrik Wienen u hoe uw kerk succesvol op mobiel aanwezig kan zijn en over de mogelijkheden van een kerkapp. Bovendien is dit webinar erg interessant voor kerkrentmeesters aangezien er onder andere de collectefunctionaliteiten en de digitale Actie Kerkbalans worden behandeld. Daarnaast is er mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar is te volgen via Zoom en begint om 20:00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

 

Cursus Behoud je kerkgebouw

Doel van de cursus is om betrokkenen bij het behoud, beheer en gebruik van (monumentale) kerkgebouwen te inspireren en handvatten te geven voor meervoudig gebruik van het kerkgebouw. U leert wat er mogelijk is om uw kerk toekomstproof te houden, toegepast op uw eigen lokale situatie.

Klik hier voor meer informatie.

Themadag Omgaan met emoties & agressie op begraafplaatsen (LOB)

Tijdens deze dag op 15 mei 2024 krijgen begraafplaatsbeheerders/medewerkers handvaten aangereikt hoe er in de praktijk kan worden omgegaan met de verschillende soorten ongewenst gedrag die u op uw begraafplaats kunt tegenkomen.

Klik hier voor informatie en aanmelding.