Op deze pagina vindt u cursussen en webinars die worden aangeboden door andere partijen dan de VKB, maar die wel interessant zijn voor u als kerkrentmeester.

 

Verduurzaamde kerken – aanpak – proces – eindresultaat

Het ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Verduurzaamde kerken – aanpak – proces – eindresultaat vindt plaats op maandag 27 maart van 10:00 – 11:30 uur. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert deze online bijeenkomst in samenwerking met de ErfgoedAcademie. Er wordt ingegaan op casussen die toehoorders kunnen inspireren om te verduurzamen. Waar lopen en liepen anderen in de sector tegenaan op het pad van verduurzaming? Leren van elkaar, dat staat centraal.Jill Vervoort van De Groene Grachten en Han van der Zanden van O.O.M. Advies hebben veel ervaring met het adviseren over en begeleiden van verduurzamingstrajecten van kerkgebouwen. Ze zijn in de studio aanwezig en delen hun ervaringen en komen met praktische tips. Verder is specialist Bouwfysica van de RCE Marc Stappers aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden.

Klik hier voor meer informatie.

 

Demonstratiewebinar Donkey Mobile

Bent u benieuwd of een kerkapp iets kan zijn voor uw gemeente? Meld u dan vrijblijvend aan voor het webinar van Donkey Mobile! Elke eerste maandagavond van de maand vertelt Henrik Wienen u hoe uw kerk succesvol op mobiel aanwezig kan zijn en over de mogelijkheden van een kerkapp. Bovendien is dit webinar erg interessant voor kerkrentmeesters aangezien er onder andere de collectefunctionaliteiten en de digitale Actie Kerkbalans worden behandeld. Daarnaast is er mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar is te volgen via Zoom en begint om 20:00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

 

Cursus Behoud je kerkgebouw

Doel van de cursus is om betrokkenen bij het behoud, beheer en gebruik van (monumentale) kerkgebouwen te inspireren en handvatten te geven voor meervoudig gebruik van het kerkgebouw. U leert wat er mogelijk is om uw kerk toekomstproof te houden, toegepast op uw eigen lokale situatie.

Klik hier voor meer informatie.