Webinar Introductiecursus kerkrentmeester

Korte omschrijving

Staat u voor de keuze om kerkrentmeester te worden in uw gemeente of ori├źnteert u zich op dit ambt of deze functie? Dan is de introductiecursus kerkrentmeester iets voor u. In een uur tijd hoort u meer over de rol en taken van de kerkrentmeester.

Datums

Op dit moment is er nog geen datum gepland. Stuur bij interesse een e-mail naar info@kerkrentmeester.nl.

Trainers

Joost Schelling en Bart de Jong

 

Uitgebreide omschrijving

Staat u voor de keuze om kerkrentmeester te worden in uw gemeente of ori├źnteert u zich op dit ambt of deze functie? Dan is de introductiecursus kerkrentmeester iets voor u. In een uur en een kwartier tijd hoort u meer over de rol en taken van de kerkrentmeester. Tot de inhoud van de introductiecursus behoort o.a.: het verschil tussen kerkrentmeester en ouderling-kerkrentmeester, het verschil tussen verkiezen en benoemen, de periode van functioneren, de plaats van de kerkrentmeester ten opzichte van de kerkenraad, de taken van de kerkrentmeester, besluitvorming in het college van kerkrentmeesters en waar meer informatie te vinden is. In slechts een uur en een kwartier krijgt u de highlights voorgeschoteld, zodat u weet waar u aan begint en op de hoogte bent van hetgeen er van een kerkrentmeester wordt verwacht.

De cursus is vooral geschikt voor startende kerkrentmeesters of mensen die zich hierop voorbereiden. Kerkrentmeesters die al enigszins vertrouwd zijn met het werk van kerkrentmeesters maar zich verder willen verdiepen, verwijzen wij graag door naar de cursus kerkrentmeester die door de VKB in samenwerking met de Dienstenorganisatie is samengesteld.

Schrijf u in voor de introductiecursus. Na het volgen van deze introductiecursus heeft u een goed beeld van het werk van kerkrentmeesters. Naast een theoretisch gedeelte is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

 

Inhoud

  • Naam
  • Er is verschil tussen kerkrentmeester en ouderling-kerkrentmeester
  • Periode of tijdsduur van ambt of functie
  • Plaats van kerkrentmeester ten opzichte van college van kerkrentmeesters en kerkenraad
  • Samenstelling van het college van kerkrentmeesters
  • Taken van kerkrentmeesters
  • Besluitvorming
  • Informatie

 

Over Joost Schelling

Joost Schelling is directeur van VKB Kerkrentmeesters.

Over Bart de Jong

Bart de Jong is medewerker toekomstgericht kerkbeheer bij VKB Kerkrentmeesters.