De 1000e gebruiker van de VKB-app feestelijk welkom geheten.

Aankomend ouderling-kerkrentmeester William Haverhals is de gelukkige 1000e gebruiker van de VKB-app voor kerkbeheer.

William Haverhals, aankomend lid van het college van kerkrentmeesters van de hervormde gemeente Sprang, is woensdag 2 augustus feestelijk als 1000e gebruiker van de VKB-app welkom geheten. In de laatste week van juli 2023 vroeg William Haverhals toegang tot het gebruik van de VKB-app voor iedereen die actief is rondom Kerkbeheer in de protestantse kerk. Hij is daarmee de 1000e gebruiker sinds de lancering van deze app in het najaar van 2022.

Directeur Joost Schelling overhandigde woensdag 2 augustus in Sprang daarom aan William een smakelijke VKB-taart. Tevens ontving hij meteen een VKB-welkomstpakket, omdat hij komende september D.V. als ouderling-kerkrentmeester en als voorzitter van het college van kerkrentmeesters te Sprang hoopt te beginnen. Zijn aanmelding voor de app maakte deel uit van zijn zomerse inwerkperiode.

Haverhals: “Ik voer deze weken gesprekken met de leden van het huidige college om met hen en met het werk van het college en ieders werkzaamheden, kennis te maken. Het was de penningmeester die mij in ons gesprek de tip gaf om mij alvast aan te melden voor de VKB-app. Dat heb ik daarna gedaan, want dat leek mij uitermate zinvol om alvast goed geïnformeerd te raken.”

Wat hoopt de 1000e gebruiker zelf van het gebruik van de VKB-app?

Haverhals: “Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar thema’s die in andere kerken spelen, zodat je lokaal ook niet zelf het wiel aan het uitvinden gaat. Ik denk dat de app hier zicht op kan geven, maar de kans ook biedt om zelf ook deze informatie op te halen. Want er zit heel veel kennis en praktijkervaring in het land en laten we dat goed en optimaal benutten. Daar is deze app ook uitermate geschikt voor.”

Tekst loopt onder de afbeelding door

App onderdeel nieuwe communicatiestrategie binnen de Vereniging

De VKB-app is onderdeel van de nieuwe manier van werken en communiceren binnen de Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB). Op 22 september 2022 is de VKB ‘live gegaan’ met een nieuwe communicatiestijl, waar de app een belangrijke pijler onder is. Sinds de start van de VKB-app op 22 september ziet de VKB het aantal gebruikers gestaag oplopen. De app draait op het platform van VKB-partner Donkey Mobile, dat ook in steeds meer lokale gemeenten voor community-versterking wordt toegepast.

Schelling: “De VKB-app geeft nadrukkelijk invulling aan ons motto: Samen sterk voor de kerk! In de app zien we in toenemende mate hoe kerkrentmeesters elkaar onderling adviseren en ondersteunen. Tips en ervaringen worden uitgewisseld en het mooie is dat dit over regionale of kerkgrenzen heen gebeurt.  Een dag na de lancering hadden we al 174 mensen in de app, op 26 september al ruim 250. En daarna is de groei doorgegaan. En we zijn er nog lang niet, want in de Protestantse Kerk in Nederland zijn 1400 colleges van kerkrentmeesters bij de VKB aangesloten. En soms hebben we in de app meerdere leden van één college zitten, dus misschien hebben we volgend jaar wel 2000 of 3000 gebruikers actief. Dat zal de onderlinge kennisdeling natuurlijk ten goede komen.”

De VKB-app is exclusief gebouwd voor het gebruik door de VKB rondom kerkbeheer waarin kerkrentmeesters, VKB-partners en bestuur & medewerkers van de VKB met elkaar kunnen communiceren. Lid van de VKB en maak je nog geen gebruik van de app?

Download deze dan snel via deze link