VKB Kerkrentmeesters heeft het afgelopen jaar flink wat veranderingen ondergaan. Dat zal lang niet iedereen ontgaan zijn, want we hebben nieuwe communicatie-uitingen (VKB-App, podcast Collectieve Wijsheid), het magazine Kerkbeheer is geheel vernieuwd, in maart stelde de Ledenraad een nieuw beleidsplan voor de komende 4 jaar vast en sinds november werken er twee nieuwe medewerkers, waaronder een nieuwe directeur. En al deze veranderingen onder de noemer: Samen sterk voor de kerk. Toch begrijpen we ook heel goed dat dit maar beperkt meegekomen is.

Juist omdat we een vereniging zijn, is het ook belangrijk voldoende met elkaar in contact te zijn. Want wat mag je en kun je van elkaar verwachten?

Elkaar ontmoeten is dan belangrijk. Soms hernieuwd, soms voor het eerst, soms weer na (te) lange tijd. Maar hoe doe je dat binnen een vereniging met 1400 leden, waarbinnen iedereen ook druk is met het (eigen) kerkenwerk en andere verplichtingen? Daar hebben we als VKB iets op gevonden, namelijk de ‘Maak kennis met de VKB’-week van maandag 19 tot en met dinsdag 27 juni. In deze week organiseren we dagelijks korte webinars en vragenuurtjes, waarin we met jou in gesprek willen gaan. Sommige bijeenkomsten hebben een thema, andere een open karakter.

Programma

 • Maandag 19 juni 20.00 – 21.15 uur 
  Webinar over bancair risicobewustzijn door Senne Joustra (Instituten & Charitas ABN AMRO MeesPierson) en Dick Alblas (Vos & de Lange Advocaten) (voor aanmelden klik hier).
 • Woensdag 21 juni 16.00-17.15 uur
  Webinar over investeringskosten toekomstbestendige kerk bepalen door Arjan Naaktgeboren (Huls Adviseurs) en Nico de Jong (voor aanmelden klik hier).
 • Donderdag 22 juni 19.30-20.30 uur
  Vragenuurtje over VKB Kerkrentmeesters door Rik Buddenberg (voorzitter bestuur) en Joost Schelling (voor aanmelden klik hier).
 • Vrijdag 23 juni 10.00-11.00 uur
  Webinar over het nieuwe beleidsplan en de communicatiestrategie van de VKB door Wilnanda Hukom en Joost Schelling (voor aanmelden klik hier).
 • Vrijdag 23 juni 13.00-14.00 uur
  Webinar over Toekomstgericht Kerkbeheer door Bart de Jong en Joost Schelling (voor aanmelden klik hier).
 • Maandag 26 juni 16.00-17.00 uur      
  Webinar oriëntatiecursus kerkrentmeester door Bart de Jong (voor aanmelden klik hier).
 • Maandag 26 juni 20.00-21.00 uur  
  Webinar over het nieuwe beleidsplan en de communicatiestrategie van de VKB door Wilnanda Hukom en Joost Schelling (voor aanmelden klik hier).

 

 

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via de bijgevoegde link per bijeenkomst.

Mocht je gerichte vragen hebben, dan kun je deze vooraf stellen, dan zullen deze ook in de webinar of het vragenuurtje behandeld worden.

De webinars zijn iets meer gericht op informatie geven, maar zijn altijd interactief van aard met ruimte voor vragen en opmerkingen.

Tijdens de vragenuurtjes is er veel ruimte om eigen ervaring en kunde in te brengen, zeker ook rondom de vragen van anderen.

 

Zo zijn we ook samen sterk voor de kerk.

We hopen jullie massaal te mogen begroeten.