Locatie Winsum
Tijdstip 10.00 - 17.00 uur

Inspiratiedag over het rentmeesterschap van de toekomst

Visie en kennisuitwisseling over het combineren van kansen voor financiële duurzaamheid van de kerk met het dienstbaar zijn aan uitdagingen in de samenleving.

 

Kerkbestuurders staan voor de uitdaging om te komen tot beleid dat de (financiële) duurzaamheid van de kerk garandeert, op een manier die niet alleen zorg draagt voor de kerk, maar ook voor de aarde en de toekomstige generaties. De Protestantse Gemeente Winsum wil hierover in gesprek met andere kerken. Samen met de VKB en Kerk in Actie organiseert de Protestantse Gemeente Winsum daarom een inspiratiedag voor professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met het beheer van geld en goed voor de kerk.

> Meer informatie over het programma en aanmelden via deze link.

Bijdrage: €39,95 p.p. (inclusief lunch)

Winsum is goed bereikbaar met de trein; de kerk is op loopafstand.

Programma

10:00 Ontvangst & mogelijkhedenmarkt

10:45 Presentatie door Hille Meetsma (PG Winsum): “Rentmeesterschap en de ontwikkeling van een ecologische zone: een business case voordelig voor zowel de Kerk als de Aarde.”

11:45 Lezing door Prof. Dr. Thijs Tromp, bijzonder hoogleraar diaconaat: “De kerk en haar grond. De eerste bevindingen van het onderzoek naar kerk en grondbezit.”

12:30 Lunchpauze & mogelijkhedenmarkt

13:30 – 17:00 Workshoprondes met Pauze

17:00 Afsluitend drankje & mogelijkhedenmarkt